Da Vinciplein 1 · 4462GX Goes · 0113-22 10 20 · info@zeelandhallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
1 maart 2023

Modelbouwshow Goes: De kleinste bouwwerken, een groots evenement

Duizenden bezoekers uit het hele land trokken afgelopen weekend weer naar Zeelandhallen Goes voor de Modelbouwshow. Vele trotse modelbouwers lieten ook dit jaar weer hun uitgebreide collectie schaalmodellen zien. Een rij tot om de hoek en een overvol parkeerterrein, en dat al slechts een uur nadat de deuren openden.  

Hollands Glorie 

Van jong tot oud; liefhebbers van modelbouw konden uren rondstruinen en genieten van al het moois dat de organisatie in samenwerking met de ruim 200 standhouders neer heeft weten te zetten. Het was niet alleen druk, maar ook heel gezellig. Er hing een gemoedelijke sfeer en er was van alles te beleven. Deelnemers hadden het thema ‘Hollands Glorie’ verwerkt met mooie huisjes, boten en treinen uit Nederland. 

Op de grond, in het water of in de lucht 

Van hele kleine modelbouwwerken ter grootte van een suikerklontje tot een kraan van zo’n zeven meter hoog, er was een hoop te zien. Een gigantisch Meccano bouwwerk van een boot, een boorplatform, transportboten, VOC-schepen en plezierboten zoals zeilboten. Ook op het gebied van transport was er genoeg te bewonderen waaronder auto’s, treinen, vrachtwagens en grote kranen. Niet alleen op de grond of in het water, maar ook in de lucht waren diverse helikopters en vliegtuigen zweefden door de lucht. Uniek dit jaar was Europa’s grootste miniatuur wielerpeloton met ongeveer 200 wielrenners. Scande je een QR-code aan een stand, dan kon je zien hoe iets gemaakt werd.   

Natuurlijke materialen 

Met papier kan een veel gemaakt worden. Van een simpel vliegtuigje vouwen tot de complete domtoren gebouwd van papier. Velen waren verbaasd dat zelfs de zeemeeuw in de lucht van papier was gemaakt. Miniatuur van Natuur liet zien wat er allemaal mogelijk is met natuurlijke producten. Prachtige poppenhuisjes uit boomstammen waarvan, wanneer je deze creaties in het bos tegen zou komen, je zou denken dat er een kabouter woont.  

Veel te doen 

Naast bekijken was er ook een hoop te doen. Kinderen waren druk in de weer met poppetjes schilderen of een mini hovercraft maken en deze testen. En stiekem deden ouders net zo enthousiast mee. In het gigantische bassin van 200 m2 kon met op afstand bestuurbare bootjes gevaren worden en op de Carrera racebaan werd druk geracet om de eerste plaats. Daarnaast waren er voor de hobbyisten leuke modelbouwkits en gereedschappen te koop. 

Bekende merken 

Ook de bekende merken waren deze editie weer aanwezig. Een van de deelnemende clubs bouwde van oude Playmobil mooie nieuwe modellen, waaronder een voertuig met Koninklijke allure, de Gouden Koets! Daarnaast was er volop Knex te zien. Vanwege de aanwezigheid van de noodopvang in één van de hallen waren de bekende Deense bouwsteentjes kleiner opgezet, maar zeker aanwezig om zelf mee te bouwen.  

De volgende editie in Autotron ‘s-Hertogenbosch staat al weer voor de deur. Ben jij ook gek op modelbouw, noteer dan alvast de datum in je agenda. We zien je graag tijdens deze zomereditie op 1 en 2 juli 2023. Tot dan! 

De mooiste tijd beleef je bij Zeelandhallen Goes, onderdeel van Libéma