Da Vinciplein 1 · 4462GX Goes · 0113-22 10 20 · info@zeelandhallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
21 november 2023

Op de werkvloer bij de Zeelandhallen: ‘Voor deze trotse Zeeuw is dit de ultieme plek’

GOES – Kevin van Iersel (27) sloeg direct aan op de vacature voor een vestigingsmanager bij de Zeelandhallen in Goes. “Ja, dat kun je wel zeggen”, lacht hij. “Ik heb sportkunde gestudeerd en ben daarna bij de HZ gaan werken, heb sportreizen, evenementen en toernooien georganiseerd. Ook in mijn eigen tijd ligt mijn passie bij het organiseren van evenementen. Als trotse Zeeuw wil ik maar wat graag bij de grootste evenementen in deze provincie betrokken zijn. En dan is dit de ultieme plek.” 

Technisch facilitair medewerker Dennis Siegers (51) valt hem bij. “Er waren drie kandidaten. Toen Kevin kwam binnenlopen wist ik gelijk dat hij het zou worden.” Kevin: “Mijn evenement-ervaring én netwerk in deze provincie zijn belangrijke troeven om invulling te geven aan zowel gebouwonderhoud en meer schwung aan de evenementenagenda. De moederorganisatie in Brabant (Libéma, redactie) exploiteert in meer regio’s deze volumes. Maar kennis van het netwerk en de ondernemers in deze regio is onmisbaar en door pensionering van het vertrouwde aanspreekpunt bij de Zeelandhallen viel dat weg.”

Dennis onderschrijft dat. “Ook op de vloer moet je er hier echt anders instaan dan in Brabant.” De geboren en getogen Brabander is een zijinstromer, hoewel dat nogal een understatement is. Op horeca en technisch gebied is Dennis door de wol geverfd. In 2019 begon hij als sleutelhouder bij de Zeelandhallen. “Ze hadden te weinig mensen hier en ik was bekend met dit werk vanuit de Brabanthallen. Hier begon ik met het draaien van sluitdiensten. Maar vanaf het moment dat corona uitbrak was er veel meer te doen. De GGD en het COA kwamen erbij. Net nu een collega facilitair technisch medewerker na een dienstverband van dertien jaar de knoop doorhakte en voor zichzelf begon.”

In oplossingen denken

Dennis vervolgt: “Kevin was hier net een week aan het werk toen we binnen een dag de noodopvang voor vierhonderd mensen neer moesten zetten. ”Dat was wat je noemt ‘in het diepe’”, lacht Kevin. “In mijn eerste werkweek werd ik vrijdag om 18.00 uur gebeld dat zaterdag om 16.00 uur vierhonderd asielzoekers op de stoep zouden staan voor noodopvang voor twee weken in één van de hallen. ‘Je mag het Rode Kruis bellen voor veldbedjes en het leger komt helpen’. Behalve het uitzetten van de veldbedjes hebben wij gezorgd voor sanitair, hekken, toiletten, eten.” Dennis vult aan: “Binnen 24 uur staat het er, maar voordat het soepel draait ben je wel vier dagen aan het zwemmen hoor. Want iedereen wil wat van je. Op de vloer kun je pas na de vierde dag wat ademhalen.” Dat jongleren in het facilitair bedrijf hoort echt bij de branche. Kevin: “Een ander voorbeeld: 24 uur na een motorcrossweekend de opbouw voor een beurs faciliteren. Voor de motorcross wordt er 1200 kuub grond naar binnen gereden. Dan gaat op zondag en maandag het zand eruit, maandagavond wordt er gepoetst en dinsdagochtend start de nieuwe organisatie met de opbouw voor een beurs. Dat vereist aanpoten en in oplossingen denken.” Dennis, lachend: “Je moet ook wel een beetje gek zijn voor het werken in deze branche. En overzicht houden. Ik houd van chaos en vind niets leuker dan om daar orde in de brengen.”

Faciliteren van evenementen

Kevin: “Wij organiseren geen evenementen, wij faciliteren het voor de organisatie die hier een evenement houdt. In deze functie moet je er echt voldoening uit halen om samen met iemand die hier eigenlijk vreemd komt, een zo mooi mogelijk evenement neer te zetten. Er komt veel bij kijken om het van voorbereiding tot en met evaluatie goed uit te voeren voor zowel de bezoekers, de organisatie als voor ons eigen bedrijf. Dat geeft me enorm veel voldoening.”

Maar zorgdragen voor een gebouw met een vloeroppervlakte van in totaal 15.000 vierkante meter is minstens zo belangrijk. “Je moet de juiste partijen aanhaken om het gebouw ook op de lange termijn gezond te houden.” Dennis: “In deze branche moet je fit zijn, in- en overzicht hebben en van veel variatie houden. Maar er is echt geen functie leuker dan dit, want echt elke dag is anders!”

 

Bron: Bevelandse Bode
Foto: Erica van Strien

De mooiste tijd beleef je bij Zeelandhallen Goes, onderdeel van Libéma