Da Vinciplein 1 · 4462GX Goes · 0113-22 10 20 · info@zeelandhallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
28 februari 2019

Modelbouwshow.nl voor de 27e keer groot succes!

Ook in 2019 stonden de Zeelandhallen Goes weer in het teken van de Modelbouwshow.nl. Dit jaar voor de 27e keer. Het was een gezellige en drukbezochte beurs.

Alle 3 de hallen werden gewijd aan “Bouw je wereld”. Het was het festijn voor jong en oud om grote bouwwerken van stenen te bekijken, maar ook om deel te nemen aan een heuse wedstrijd met de bekende bouwsteentjes. Dit jaar werd de modelbouwshow alweer voor de 27e keer georganiseerd. Het succes heeft de Modelbouwshow volgens Jan van ’t Veen (organisator) te danken aan de gezelligheid en lage drempel tussen deelnemers en publiek.

Vrachtwagens

Dit jaar was het thema van de Modelbouwshow “Vrachtwagens”. Honderden modelvrachtwagens en vier echte vrachtwagens stonden te pronken. Uiteraard waren ook alle andere vormen van modelbouw aanwezig tijdens deze Modelbouwshow.nl editie, zoals: radiografisch bestuurbare trucks, auto’s en racewagens, een bassin met modelboten, vliegtuigen, modelspoorbanen, meccano, modelstoomtreinen en militaire voertuigen.

Verschillende importeurs en fabrikanten waren met de meest uiteenlopende, oude en nieuwe modelbouw modellen aanwezig. Hierdoor kon men goed zien hoe de techniek zich vordert. De oude modellen bevatten echt de basis, de modellen zijn hoekig en worden door middel van schroeven samengesteld. De nieuwe modellen daarentegen worden deels gemaakt met de hulp van een 3D-printer. Zo ook de bus van Gerrit-Jan Dijkstra uit Delft. Hij heeft een bus gemaakt die nog niet bestond als model. “Ik heb de bus helemaal zelf moeten bouwen. De stoeltjes, airco en nog een paar technische onderdelen heb ik met een 3D-printer gemaakt.”

Bouwsteenorganisatie

Er waren tijdens de Modelbouwshow.nl zo’n 900 bouwers aanwezig bij ‘het Festijn met Bouwstenen”. Mensen van alle leeftijden toonden wat er allemaal mogelijk was met de bouwsteentjes. Tijdens dit festijn werden verschillende grote bouwwerken getoond, demonstraties gegeven en bouwwedstrijden voor kinderen gehouden.

Dankzij het enthousiasme van bezoekers én deelnemers kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement!

 

 

De mooiste tijd beleef je bij Zeelandhallen Goes, onderdeel van Libéma