Da Vinciplein 1 · 4462GX Goes · 0113-22 10 20 · info@zeelandhallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu
8 april 2021

Modelbouwshow maakt deze zomer eenmalige uitstap naar Noord-Brabant

‘s-Hertogenbosch, 8 april 2021 – De Modelbouwshow maakt eenmalig een uitstapje naar Noord-Brabant. De 29e editie van dit festijn vindt dit jaar namelijk plaats op 10 en 11 juli in het Autotron bij ‘s-Hertogenbosch. Het betreft een eenmalige verplaatsing: in februari 2022 keert het evenement ‘gewoon’ weer terug naar de Zeelandhallen in Goes.

De organisatie van deze grootste modelbouwshow van de Benelux heeft voor de verplaatsing gekozen vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus en de aanhoudende maatregelen. Het festijn, waar liefhebbers van modelbouw & bouwstenen volop ontdekken, beleven en kennis uitwisselen, was al eerder verzet van februari naar mei. Dit wordt nu dus juli.

“We willen onze bezoekers de kwaliteit kunnen garanderen die ze van ons gewend zijn en daarnaast verrassen met nieuwe elementen. Het Autotron is een fantastische ruimte met een mooi buitenterrein. In combinatie met de lange zomerdagen in juli ontstaan er daardoor unieke mogelijkheden”, verklaart organisator Mark Albada Jelgersma de keuze voor de nieuwe locatie en datum.

Albada Jelgersma schetst: “Dankzij het geasfalteerde terrein buiten hebben we nu de kans om voor racewagentjes een schitterende track uit te stippelen. Ook is er de mogelijkheid om een flinke hoop zand te plaatsen om agrarisch materieel in te demonstreren. Er is zelfs een vijver met meer dan een kilometer omtrek, perfect voor alle soorten watervervoer. Ook is er de optie een landings- en vertrekbaan te creëren om ook vliegtuigen op te kunnen laten stijgen en landen.”

In het Autotron zullen als vanouds vele importeurs en fabrikanten uiteenlopende modellen presenteren. Van miniboot, -tractor, -trein en -vliegtuig tot lijm en precisiegereedschappen. En van radiografisch bestuurbare auto’s, drones, trucks en racewagens tot Playmobil en meccano.

De 30e editie staat traditioneel weer gepland in de Zeelandhallen in Goes en zal plaatsvinden op 19 en 20 februari 2022. Albada Jelgersma: “We gaan dit jaar ultiem gebruik maken van de nieuwe, zomerse datum en bijzondere locatie met bijbehorende buitenruimte. Maar we kijken er ook naar uit om volgend jaar ons jubileum te vieren op onze vaste stek in het mooie Zeeland.”

Over Modelbouwshow
Modelbouwshow is hét publieksevent in de Benelux voor elke modelbouwer, bouwsteenliefhebber, hobbyist en fanatiekeling, van jong tot oud. Jaarlijks staan er circa 850 deelnemers en trekt het evenement ruim 10.000 bezoekers. Modelbouwshow is een concept van Libéma, één van de grootste leisure concerns van Nederland. Ticketverkoop voor de editie van 2021 in het Autotron bij ‘s-Hertogenbosch start op 1 juni.

De mooiste tijd beleef je bij Zeelandhallen Goes, onderdeel van Libéma