Da Vinciplein 1 · 4462GX Goes · 0113-22 10 20 · info@zeelandhallen.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

7 mei 2024
Bioscoop Goes - Cineclub Leonardo

Deze keer vertonen wij de Franse film: Boléro.

Koop tickets

CINECLUB LEONARDO
Het komende seizoen draaien we elke tweede dinsdag van de maand in Bioscoop Goes een film in onze Cineclub Leonardo met als uitgangspunt films die in het reguliere filmaanbod van Bioscoop Goes niet worden aangeboden. Wíj mikken op films uit het overgangsgebied tussen commerciële films en filmhuisfilms met steeds als uitgangspunt films die ontroeren, verrassen of echt ‘binnenkomen’. We gaan voor een divers programma, echter, kwaliteit is daarbij steeds de norm.

Cineclub Leonardo opende in maart met de hartverwarmende film C’è ancora domanieen stijlvol portret van vrouw in het Rome van 1946, die in opstand komt tegen de tirannie van haar man. De openingsfilm van de nieuwe Cineclub trok meer dan tachtig bezoekers. Qua waardering scoorde de film maar liefst 4,8 sterren op een schaal van vijf.

Boléro
Op dinsdagavond 7 mei staat alweer de volgende Cineclub avond op het programma! Deze keer vertonen wij de Franse film: ”Boléro”.

Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van het land wordt gezien. Hij werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreografe. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Maar terwijl de stad bruist, blijft het bij Ravel stil. Hij verliest zich in zelfkritiek, en in herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om zich heen hoort hij inspiratie, maar hij krijgt niets op papier. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer’s block wordt. Tot daar ineens een ritme is, en een opzwepende, sensuele melodie die de basis vormen voor wat zijn wereldberoemde meesterwerk is geworden: de Boléro.

Omdat we publiekswaarderingen belangrijker vinden dan bezoekersaantallen kunt u bij alle vertoningen met behulp van ‘scheurkaartjes’ de films waarderen.

Op de hoogte blijven van Cineclub Leonardo? We informeren u via de driewekelijkse nieuwsbrief over de aankomende edities. Schrijf uzelf hier in.

Liever op een andere manier te weten komen welke films u de komende maanden kunt verwachten? Volg ons op Facebook of Instagram.

De mooiste tijd beleef je bij Zeelandhallen Goes, onderdeel van Libéma